Het goed onderhouden en schoonmaken van uw zonweringdoek is erg belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat het zonweringdoek langer mee gaat, waardoor u optimaal profijt heeft van uw zonwering. Daarom helpen wij u graag verder. In deze blog leest u hoe u uw zonwering het beste kunt schoonmaken en onderhouden.
Start met het verwijderen van los vuil met een borstel of stofzuiger. Vlekken in het doek verwijder je gemakkelijk met lauw water en een schoonmaakmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit zou namelijk de finish-laag van je doek aan kunnen tasten. Spoel het doek na met lauw water zodat er geen zeepresten achterblijven. Door de wasbeurt van het doek kan een deel van de impregneerlaag verloren gaan. Droog daarom het doek volledig af en breng een nieuwe laag impregneerspray aan zodat het doek weer bestand is tegen vuil en vocht. Ben je van plan het hele zonnescherm een schoonmaakbeurt te geven?
Indien je zorgvuldig met het doek van je zonnescherm omgaat, kun je er jarenlang probleemloos van genieten. Door het verwijderen van vuil, het tijdig sluiten bij een regenbui en het laten drogen bij vocht kun je de levensduur van het doek enorm verlengen.
Mocht het doek van je zonnescherm onverhoopt toch aan vervanging toe zijn. Dan is dat mogelijk. Het doek is bevestigd aan de doekbuis en aan de voorlijst door middel van kunststof doekpezen. Indien je het doek van je zonnescherm gaat vervangen adviseren we je hulp in te schakelen van een specialist.
Doeken zijn waterafstotend geïmpregneerd. Dit zorgt ervoor dat ze bij een minimale doekhelling van 14 graden tegen een kleine regenbui bestand zijn. We adviseren het zonnescherm zo min mogelijk nat te laten regenen. Is het doek onverhoopt toch natgeregend? Laat het dan eerst goed drogen voordat je het zonnescherm weer sluit.
Doekcollecties worden met de grootste zorg ontwikkeld, toch kan het voorkomen dat er verschijnselen in het zonwerende doek optreden. Ondanks de beste productie-, verwerkings- en confectietechnieken zijn deze verschijnselen niet te vermijden en blijft de waarde van het zonwerende doek onverminderd. Waar moet je precies aan denken?
Bij lichte doekkleuren kunnen er in de knik pigmentverschuivingen ontstaan bij de confectie van de doeken. Knikvouwen zien er donker gekleurd uit als je het doek tegen het licht houdt.
Bij het verwerken van gefinishte doeken kunnen, zelfs met de grootste zorgvuldigheid, lichte strepen ontstaan. Deze strepen worden krijtstrepen genoemd.
In de buurt van de zomen en naden, kunnen door de dubbele lagen doek verschillende wisseldiktes op de doekrol ontstaan. Hierdoor kunnen stofspanningen ontstaan met golven tot gevolg.
Naast montage bieden we bij Hogazon ook een onderhoud en reparatie service. Is uw zonweringdoek nodig toe aan vervanging of heeft u wat advies nodig? Neem dan zeker even contact op met de specialisten van Hogazon via telefoon, mail of vul het online contactformulier in en omschrijf uw probleem of vraag. Benieuwd naar meer informatie over zonwering? Bekijk dan eens onze pagina over zonwering. Je voelt je thuis, Hogazon.