Onderhoudsvoorschriften voor rolluiken

Rolluiken-1

Een buitenzonwering wordt blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Hierdoor ontstaat na enige tijd aanslag van atmosferische verontreiniging. Om de levensduur te garanderen en beschadiging(en) te voorkomen dient de buitenzonwering onderhouden te worden. Daarom hebben wij enkele instructies voor u opgesteld. 

Onderhoud van het rolluik 

Wij hebben instructies voor u op een rijtje gezet. Voor optimaal onderhoud van uw rolluiken adviseren wij u deze aandachtig door te lezen. Door deze stappen te doorlopen zorgt u ervoor dat uw rolluiken zo lang mogelijk meegaan. 

Controleer op slijtage

Controleer het rolluik regelmatig op zichtbare slijtage, beschadiging of onbalans. Denk hierbij aan geleiders en scharnieren. Geleiders en scharnieren dienen minimaal eens per jaar met een smeermiddel (bij voorkeur zonder siliconen) te worden gesmeerd. Bij lichte vervuiling het aluminium reinigen met een vochtige spons en lauw water, eventueel een niet bijtend schoonmaakmiddel toevoegen. 

Uw rolluiken schoonmaken

Let bij het schoonmaken van uw rolluiken op het volgende: 

  • Gebruik géén agressieve schoonmaakmiddelen, deze tasten de lak aan
  • Gebruik géén schuurspons en andere schuurmiddelen, deze kunnen het rolluik beschadigen
  • Gebruik géén hogedrukspuit of tuinslang, deze kunnen het rolluik beschadigen
  • Vermijd het reinigen in de volle zon om vlekken van snel opdrogend water te voorkomen

Sterke vervuiling van uw rolluiken

Is uw rolluik extreem vervuild door slecht onderhoud? Bij sterke vervuiling kunt u het beste contact opnemen met de zonweringspecialist voor een prognose op maat. Laat, indien gewenst, de bediening van het rolluik opnieuw afstellen door een zonweringspecialist. 

Rolluiken onderhoud bij Hogazon

Bij Hogazon adviseren wij u graag over rolluiken. Meer informatie over rolluiken vindt u op onze rolluiken pagina. Naast montage van rolluiken bieden wij ook reparaties en onderhoud. Benieuwd naar wat wij allemaal te bieden hebben? Kom dan eens langs in een van onze showrooms in Vlissingen of Biervliet. Maak vrijblijvend een afspraak via telefoon, mail of ons online contactformulier. Je voelt je thuis, Hogazon.

Copyright © hogazon.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Lid Koninklijke metaalunie

Wij doen er alles aan om aan de verwachtingen van onze klant te voldoen door met hen in gesprek te blijven en onze processen blijvend te verbeteren, daarom zijn wij ook lid van de Koninklijke Metaalunie waardoor wij over een professioneel en uitgebreid platform kunnen beschikken om onze werkwijze en producten continu te kunnen optimaliseren.

Romazo

Wij zijn lid van de branchevereniging Romazo Professionals. Een vereniging die zich net als wij inzet voor het creëren van een beter binnenklimaat, een prettiger wooncomfort en het besparen van energie. Voor ons als Romazo Professional in Zonwering zijn kwaliteit en service heel belangrijk. Om dit te garanderen voldoen wij aan de kwaliteitseisen behorende bij deze certificering.

Lees meer op romazo.nl

Officieel Smart Solar Shading Advisors bij Hogazon

Wij zijn officieel een 'Smart Solar Shading'-bedrijf. Dé Europese titel voor zonweringspecialisten die zich hebben verdiept in energiebesparende oplossingen en comfort. Door steeds strengere isolatie-eisen als BENG en TO-juli, in combinatie met de zo populaire grote glasoppervlakten in de huidige architectuur, is zonwering niet meer weg te denken in zowel nieuwbouw als bij renovatie. Als Gecertificeerd ‘Smart Solar Shading Advisor” helpen wij u graag verder.