Duurzame screens van Hogazon

Duurzame screens van Hogazon

Met trots kunnen wij mededelen dat onze screens van het merk SolidScreen als eerste in de Nederlandse markt  per 18 februari 2022 beschikbaar zijn in de Nationale Milieudatabase (NMD). In deze database zijn alle milieuproductverklaringen (EPD) van bouwmaterialen te vinden. Architecten hebben deze gegevens nodig voor het berekenen van de milieuprestatie van gebouwen volgens de wettelijk verplichte Bepalingsmethode Milieuprestatie Bouwwerken.


Alle SolidScreens uit ons assortiment zijn nu geregistreerd in categorie 1 van de database. Dit is de hoogste van de 3 beschikbare categorieën, die de milieuprestatie van producten nauwkeurig beschrijft. Hiermee beschikken architecten en andere bouwprofessionals over de meest specifieke en relevante data die geen negatieve toeslag krijgt in de vereiste berekening.

3 categorieën in registraties NMD
In de Nationale Milieudatabase zijn 3 categorieën productinformatie te onderscheiden;

Categorie 1
houdt in dat het gaat om productinformatie gebaseerd op merk gebonden data, getoetst door een onafhankelijke, gekwalificeerde derde partij volgens het SBK-Toetsingsprotocol. Dit is het hoogste niveau in de Milieudatabase. Dit betekent dat deze data representatief is voor het specifieke product en het bijbehorende productieproces en daarmee de hoogste betrouwbaarheid heeft. Daarom geldt bij het gebruik van Categorie 1-data geen toeslag in de berekening (de ophoogfactor).

Categorie 2
is merk-ongebonden informatie die wel extern getoetst is. Deze data is vaak opgesteld door een hele branche of sector, waardoor hij minder nauwkeurig is. De data vertegenwoordigt niet per definitie het product zelf, maar een type product.

Categorie 3 is merk-ongebonden en niet extern getoetst en daarmee zeer generiek. In de gebouwberekeningen moet er dan ook een zogenoemde ophoogfactor toegepast worden.

Maximale transparantie
De registratie van de SolidScreen producten is conform NMD (Nationale Milieudatabase) 3.0, de nieuwste standaard. Hierin wordt een breed palet aan milieuaspecten meegenomen, waaronder energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

We streven altijd naar maximale transparantie als het gaat om informatievoorziening over onze producten. Zeker als het gaat om een aspect als duurzaamheid zien we in de markt nog regelmatig dat er gebruikt wordt gemaakt van algemene gegevens over een productcategorie die niet merk specifiek zijn. Vaak zijn de data ook niet getoetst door een onafhankelijke, gekwalificeerde externe partij.

Als zonweringleverancier -en dealer zijn we daarom trots dat we nu met een categorie 1-registratie zijn opgenomen in de Nationale Milieudatabase. Hiermee geven we volledige openheid en maken we het makkelijker voor architecten, planners en aannemers om inzicht te krijgen in de milieu-impact die onze SolidScreens hebben.

Copyright © hogazon.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Lid Koninklijke metaalunie

Wij doen er alles aan om aan de verwachtingen van onze klant te voldoen door met hen in gesprek te blijven en onze processen blijvend te verbeteren, daarom zijn wij ook lid van de Koninklijke Metaalunie waardoor wij over een professioneel en uitgebreid platform kunnen beschikken om onze werkwijze en producten continu te kunnen optimaliseren.

Romazo

Wij zijn lid van de branchevereniging Romazo Professionals. Een vereniging die zich net als wij inzet voor het creëren van een beter binnenklimaat, een prettiger wooncomfort en het besparen van energie. Voor ons als Romazo Professional in Zonwering zijn kwaliteit en service heel belangrijk. Om dit te garanderen voldoen wij aan de kwaliteitseisen behorende bij deze certificering.

Officieel Smart Solar Shading Advisors bij Hogazon

Wij zijn officieel een 'Smart Solar Shading'-bedrijf. Dé Europese titel voor zonweringspecialisten die zich hebben verdiept in energiebesparende oplossingen en comfort. Door steeds strengere isolatie-eisen als BENG en TO-juli, in combinatie met de zo populaire grote glasoppervlakten in de huidige architectuur, is zonwering niet meer weg te denken in zowel nieuwbouw als bij renovatie. Als Gecertificeerd ‘Smart Solar Shading Advisor” helpen wij u graag verder.