Energie besparen met rolluiken

Rolluiken-_20221222-084400_1

Rolluiken om energie te besparen? Jazeker! Bij energie besparen denken veel mensen aan het isoleren van de kruipruimte, het dak en de spouwmuur. Waar mensen misschien niet zo snel aan denken, is het 'isoleren' van de ramen. Voor de ramen hangen we meestal wel zonwering die wat warmte binnenhoudt, maar gemiddeld gaat via de ramen nog 37% van de warmte verloren! Isolerende rolluiken vormen een relatief goedkope investering, die snel zorgt voor een forse besparing op de energiekosten. En vergis je niet in de extra energiebesparing die rolluiken opleveren omdat je in de zomer minder hoeft te koelen!

Rolluiken in de winter: energie besparen door minder warmteverlies

Voordat we ingaan op de energie die je kunt besparen met rolluiken, kijken we eerst even naar de opbouw van ons energieverbruik. Van alle energie die we verbruiken, gaat een deel naar de warm-watervoorziening, een deel naar koken en naar elektrische apparaten, en het grootste deel (afhankelijk van het seizoen) naar de verwarming van onze woning. Dat merk je ook: hoe kouder het buiten is, hoe hoger de energierekening. Dat komt niet omdat we het binnen warmer stoken, het komt omdat er meer warmte verloren gaat. Logisch dus dat we met rolluiken die warmte vasthouden, fors kunnen besparen op onze energierekening.

Rolluiken in de zomer: energie besparen door warmte buiten houden

Waar je in de winter energie bespaart door de warmte binnen te houden, geldt in de zomer hetzelfde, maar dan andersom: dan is het zaak de warmte juist buiten te houden. Als er buiten tropische temperaturen worden bereikt, lijkt airconditioning een prima oplossing. Je kunt het immers weer aangenaam koel maken als het binnen te warm dreigt te worden. Maar let op: airco is een echte grootverbruiker van energie! Beter is het om te zorgen dat de warmte niet binnenkomt met isolerende zonwering en rolluiken. Rolluiken houden de warme lucht buiten, waardoor je dus op voorhand de energie kunt besparen die anders nodig zou zijn om te koelen.

Rolluiken: tot wel 10% besparing op de energierekening!

Gemiddeld gaat er zo'n 37% van alle warmte in huis verloren door de ramen, uiteraard het meeste bij enkel glas. Het vervangen van enkel glas door regulier dubbel glas of HR++ glas, al dan niet in warmte-isolerende kozijnen, kan een aanzienlijke besparing opleveren…, maar is ook een stevige investering. Rolluiken zijn een veel minder kostbare en ingrijpende investering, die direct de isolatiewaarde van ramen fors verhoogt. Rolluiken en isolerende raambekleding kunnen samen zelfs meer energie besparen dan HR++ glas! In concrete, aangetoonde cijfers: rolluiken kunnen ervoor zorgen dat je jaarlijks 10% bespaart op de totale energierekening.

Rolluiken: energie besparen dankzij een extra warmtebuffer

Hoe komt het dat rolluiken zoveel energie besparen? Dat komt omdat gesloten rolluiken aan de buitenzijde van het raam zorgen voor een extra buffer stilstaande lucht, ook wel een warmtebrug genoemd. Deze isolerende laag zorgt dat de warmte niet wegstroomt of naar binnenkomt. Dat werkt zo bij zowel kunststof als aluminium rolluiken. Kunststof is wat aantrekkelijker geprijsd, terwijl aluminium wat duurzamer is, sterker en degelijker in het kader van inbraakpreventie. Welke type en materiaal voor u de beste keuze is, hangt van meer factoren af. Waar u ook voor kiest: u kunt rekenen op een serieuze besparing op uw energiekosten dankzij uw rolluiken.

Energie besparen door bewust gebruik rolluiken

Hoeveel u gaat besparen hangt natuurlijk ook af van de manier waarop de rolluiken worden gebruikt. In de winter zou u 's nachts de rolluiken omlaag moeten houden. De meeste mensen vinden het niet fraai om rolluiken in de voorgevel overdag omlaag te laten, maar wellicht is dat geen probleem op de verdiepingen of aan de achterzijde. Vindt u het lastig om dit handmatig te doen, dan kunt u kiezen voor elektrische bediening. Ook kunt u kiezen voor zonnesensoren of een tijdklok per rolluik. Uiteraard is er tegenwoordig ook heel veel mogelijk op het gebied van domotica, zoals bediening via uw smartphone of activering zodra u uw huis nadert.

Energiebesparende rolluiken van Hogazon

Rolluiken kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren aan het besparen van energie in huis. Bent u geïnteresseerd in deze duurzame investering? Bij Hogazon adviseren wij u graag over rolluiken en monteren wij deze bij u thuis. Bekijk onze rolluiken of solar zonwering pagina voor meer informatie of maak een vrijblijvende afspraak door te bellen naar een van onze vestigingen in Vlissingen ( 0118-418477 ) of Biervliet ( 0115-482383 ). U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. het online contactformulier invullen. Je voel je thuis, Hogazon

Copyright © hogazon.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Lid Koninklijke metaalunie

Wij doen er alles aan om aan de verwachtingen van onze klant te voldoen door met hen in gesprek te blijven en onze processen blijvend te verbeteren, daarom zijn wij ook lid van de Koninklijke Metaalunie waardoor wij over een professioneel en uitgebreid platform kunnen beschikken om onze werkwijze en producten continu te kunnen optimaliseren.

Romazo

Wij zijn lid van de branchevereniging Romazo Professionals. Een vereniging die zich net als wij inzet voor het creëren van een beter binnenklimaat, een prettiger wooncomfort en het besparen van energie. Voor ons als Romazo Professional in Zonwering zijn kwaliteit en service heel belangrijk. Om dit te garanderen voldoen wij aan de kwaliteitseisen behorende bij deze certificering.

Officieel Smart Solar Shading Advisors bij Hogazon

Wij zijn officieel een 'Smart Solar Shading'-bedrijf. Dé Europese titel voor zonweringspecialisten die zich hebben verdiept in energiebesparende oplossingen en comfort. Door steeds strengere isolatie-eisen als BENG en TO-juli, in combinatie met de zo populaire grote glasoppervlakten in de huidige architectuur, is zonwering niet meer weg te denken in zowel nieuwbouw als bij renovatie. Als Gecertificeerd ‘Smart Solar Shading Advisor” helpen wij u graag verder.