Hoe maak ik mijn rolluiken schoon?

Rolluiken-5

Rolluiken schoonmaken draagt bij aan een langere levensduur. Omdat u zo lang mogelijk wilt blijven kunnen genieten van uw rolluiken, is het belangrijk dat deze eens per jaar worden schoongemaakt. In een paar simpele stappen heeft u weer goed uitziende rolluiken. We adviseren u zowel de binnenkant als de buitenkant van het rolluik schoon te maken.

Waarschuwing rolluiken schoonmaken Stel bij het schoonmaken van de rolluiken uw eigen veiligheid voorop. Maak het uzelf gemakkelijk door het gebruik van de juiste gereedschappen en voorkom acrobatiek op hoogte.

Stap 1: verzamel attributen schoonmaak

Zorg dat u de volgende attributen bij u heeft als u start met het schoonmaken van rolluiken:

  • Een zachte spons
  • Een zachte droge doek
  • Schoonmaakproduct met een pH-waarde kleiner dan 7.5
  • Schroevendraaier

Stap 2: buitenzijde rolluiken

Om te kunnen starten met het schoonmaken van uw rolluiken zorgt u ervoor dat het pantser geheel naar beneden is zodat de lamellen tegen elkaar aan zitten*. Nu kunt u het vuil met een spons en een sopje verwijderen van de lamellen. Heeft u alles schoon kunnen poetsen? Wrijf de lamellen dan nog even na met de droge doek. 

*Let op: Heeft u rolluiken die u elektrisch kunt bedienen? Zorg er dan voor dat er geen stroom meer op het rolluik staat als u deze gaat schoonmaken!

Stap 3: binnenzijde rolluiken

Nu de buitenkant van het rolluik schoon is kunt u starten met de binnenkant. Dit doet u door de kap van het rolluik voorzichtig te verwijderen. Zo kunt u er het beste bij. U kunt de kap verwijderen door alle schroeven aan de buitenzijde van de kap eruit te halen. Haal daarna de kap van het rolluik naar u toe om hem te verwijderen.

Stap 4: smeren rolluiken

U bent bijna klaar. Het enige wat u nog te doen staat is het reinigen van de geleiders. Maak de rubbers van uw rolluiken goed schoon en smeer deze in met droogsmeermiddel. Ziezo! De schoonmaak van uw rolluiken.

Rolluiken onderhoud bij Hogazon

Hogazon adviseert u graag over rolluiken. Voor meer informatie over rolluiken kunt u terecht op onze rolluiken pagina. Wij plaatsen niet alleen rolluiken, maar repareren en onderhouden ze ook. Geïnteresseerd in wat we te bieden hebben? Bezoek dan onze showrooms in Vlissingen of Biervliet. Maak een vrijblijvende afspraak per telefoon, e-mail of via ons online contactformulier. Je voelt je thuis, Hogazon.

Copyright © hogazon.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Lid Koninklijke metaalunie

Wij doen er alles aan om aan de verwachtingen van onze klant te voldoen door met hen in gesprek te blijven en onze processen blijvend te verbeteren, daarom zijn wij ook lid van de Koninklijke Metaalunie waardoor wij over een professioneel en uitgebreid platform kunnen beschikken om onze werkwijze en producten continu te kunnen optimaliseren.

Romazo

Wij zijn lid van de branchevereniging Romazo Professionals. Een vereniging die zich net als wij inzet voor het creëren van een beter binnenklimaat, een prettiger wooncomfort en het besparen van energie. Voor ons als Romazo Professional in Zonwering zijn kwaliteit en service heel belangrijk. Om dit te garanderen voldoen wij aan de kwaliteitseisen behorende bij deze certificering.

Officieel Smart Solar Shading Advisors bij Hogazon

Wij zijn officieel een 'Smart Solar Shading'-bedrijf. Dé Europese titel voor zonweringspecialisten die zich hebben verdiept in energiebesparende oplossingen en comfort. Door steeds strengere isolatie-eisen als BENG en TO-juli, in combinatie met de zo populaire grote glasoppervlakten in de huidige architectuur, is zonwering niet meer weg te denken in zowel nieuwbouw als bij renovatie. Als Gecertificeerd ‘Smart Solar Shading Advisor” helpen wij u graag verder.