• Bescherming tegen de zon met een Oliva knikarmscherm
  Bescherming tegen de zon
 • Knikarmscherm heerlijk koel
  Heerlijk koel
Optimaal genieten met Hogazon zonwerende sfeerbrengers

Zonwering Zeeland

  

Waarom zonwering?

 • Voorkomen oververhitting
 • Geen last van lichthinder
 • Gezondheid
 • Energie besparen

In de zomer voorkomt een zonweringssysteem zoals onder andere knikarmschermen, screens en markiezen, oververhitting in huis. Tevens beschermt het tegen lichthinder. Bovendien draagt zonwering het hele jaar door bij aan een aangenaam en constant binnenklimaat, waardoor u minder hoeft te stoken of de airco te laten draaien. Meer comfort, gezondheid en besparen op uw energierekening zijn de voordelen bij het gebruik van een juist zonweringssysteem. Het slim toepassen van zonwering speelt een grote rol in bereiken van een energie-en kostenbesparing.

Optimaal genieten met Hogazon zonwerende sfeerbrengers? Op het gebied van zonwering zijn er vele mogelijkheden, zoals:

 • Knikarmschermen
 • Uitvalschermen
 • Screens
 • Markiezen
 • Cubola: vrijstaande zonwering

Deze schermen en screens zijn op verschillende manier te bedienen; met een schakelaar, afstandsbediening of via uw telefoon. Bovendien is er de mogelijkheid om een windsensor te plaatsen, waardoor bij harde wind het scherm automatisch zal sluiten ter voorkoming van schade aan het zonnescherm of uw woning. Wij plaatsen uw zonnescherm in Zeeland. 

Knikarmscherm 

Knikarmschermen zorgen dat u op een schaduwrijke manier heerlijk kunt genieten van de frisse buitenlucht en het uitzicht op uw tuin.

Zonnescherm voor uw tuin
Bescherming tegen de zon met een zonnescherm
Heerlijk koel onder een zonnescherm

Naast een koel terras, behoudt uw woning ook een aangename temperatuur (binnenklimaat) en worden uw meubels door het knikarmscherm beschermd tegen verkleuring door de felle zonnestralen. Wij plaatsen een knikarm zonnescherm in Zeeland helemaal op maat.

Uitvalschermen geven uitstekende bescherming tegen fel zonlicht en hoge buitentemperaturen.

Uitvalscherm 

Een uitvalscherm is uiterst effectief in het weren van de (laagstaande) zon. Een uitvalscherm valt diagonaal uit van de gevel, zodat de zon met succes geweerd wordt. Uitvalschermen geven uitstekende bescherming tegen fel zonlicht en hoge buitentemperaturen. Ze zijn vooral geschikt voor raampartijen waar je niet vaak langs hoeft te lopen.

Het belangrijkste verschil is dat een knikarmscherm wél, en een uitvalscherm niet bedoeld is om onder te zitten. Knikarmschermen dienen als zonwering op het terras en vind je daarom veel bij achtertuinen. Een uitvalscherm dient juist voor zonwering binnen.

Screens 

Wilt u geen uitvallende zonwering of heeft u daar geen ruimte voor, dan is een screen een ideale oplossing. Wij plaatsen zonwering screens in Zeeland. Bijkomende voordelen zijn o.a. dat deze screens beter windbestendig zijn en bovendien werken als insectenwering. Terwijl u zelf het zicht naar buiten behoudt, is de inkijk naar binnen zeer beperkt.

Naast de gebruikelijke screens die een stroomaansluiting nodig hebben, zijn er tegenwoordig ook screens op zonne-energie. Doordat deze een eigen energievoorziening/ accu hebben en opladen met een zonnepaneeltje hoeft er geen stroomdraad naar binnen gelegd te worden en zijn deze dus eigenlijk overal te plaatsen. Ook in het geval van stroomuitval blijven deze screens te bedienen, ook weer een veilig gevoel en energiebesparend.

Windbestendige zonnescreen

Cubola: Vrijstaande zonwering

Cubola, de veelzijdige design zonwering. Afgeleid van het Italiaanse woord ‘cubo’, dat kubus betekent. Dit heeft direct te maken met het uiterlijk; de Cubola is namelijk vierkant of rechthoekig van vorm en heeft kenmerkende vierkante staanders. Deze unieke zonwering is door het design, bijna moeiteloos, in iedere woonomgeving in te passen. Door de variabele hoekverstelling is de Cubola naar wens te openen in schuine of vlakke stand, en alles daartussen. Zo kunt u dus een overkapping creëren die uniek is voor uw woning. 

Cubola voor bescherming tegen de zon
Cubola zorgt voor sfeer in de tuin
Cubola details - prachtig afgewerkte zonwering

De Cubola is op meerdere manieren te monteren. Wenst u een vrijstaande Cubola? Een Cubola geplaatst aan de muur? Of zelfs meerdere Cubola’s aan elkaar gekoppeld? Het is allemaal mogelijk. Ons verkoopteam kan u informeren over de uitgebreide mogelijkheden voor bijvoorbeeld een unieke Cubola overkapping in Vlissingen of Biervliet.

De markies is de meest sfeervolle variant onder de zonwering.

Hogazon, je voelt je thuis

U nog meer thuis voelen met Hogazon? Naast zonwering bieden wij nog veel meer maatwerk oplossingen geplaatst door ervaren monteurs. Neem ook eens een kijkje bij: 

U en uw doek!

Zonnescherm doeken schoonmaken

Start met het verwijderen van los vuil met een borstel of stofzuiger. Vlekken in het doek verwijder je gemakkelijk met lauw water en een schoonmaakmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit zou namelijk de finish-laag van je doek aan kunnen tasten. Spoel het doek na met lauw water zodat er geen zeepresten achterblijven. Door de wasbeurt van het doek kan een deel van de impregneerlaag verloren gaan. Droog daarom het doek volledig af en breng een nieuwe laag impregneerspray aan zodat het doek weer bestand is tegen vuil en vocht. Ben je van plan het hele zonnescherm een schoonmaakbeurt te geven?

Zonnescherm doeken vervangen

Indien je zorgvuldig met het doek van je zonnescherm omgaat kun je er jarenlang probleemloos van genieten. Door het verwijderen van vuil, het tijdig sluiten bij een regenbui en het laten drogen bij vocht kun je de levensduur van het doek enorm verlengen.

Mocht het doek van je zonnescherm onverhoopt toch aan vervanging toe zijn. Dan is dat mogelijk. Het doek is bevestigd aan de doekbuis en aan de voorlijst door middel van kunststof doekpezen. Indien je het doek van je zonnescherm gaat vervangen adviseren we je hulp in te schakelen van een specialist.

Mogen doeken van zonneschermen nat worden?

Doeken zijn waterafstotend geïmpregneerd. Dit zorgt ervoor dat ze bij een minimale doekhelling van 14 graden tegen een kleine regenbui bestand zijn. We adviseren het zonnescherm zo min mogelijk nat te laten regenen. Is het doek onverhoopt toch natgeregend? Laat het dan eerst goed drogen voordat je het zonnescherm weer sluit.

Eigenschappen zonnescherm doeken

Doekcollecties worden met de grootste zorg ontwikkeld, toch kan het voorkomen dat er verschijnselen in het zonwerende doek optreden. Ondanks de beste productie-, verwerkings- en confectietechnieken zijn deze verschijnselen niet te vermijden en blijft de waarde van het zonwerende doek onverminderd. Waar moet je precies aan denken?

Knikvouwen

Bij lichte doekkleuren kunnen er in de knik pigmentverschuivingen ontstaan bij de confectie van de doeken. Knikvouwen zien er donker gekleurd uit als je het doek tegen het licht houdt.

Krijtstrepen

Bij het verwerken van gefinishte doeken kunnen, zelfs met de grootste zorgvuldigheid, lichte strepen ontstaan. Deze strepen worden krijtstrepen genoemd.

Golven

In de buurt van de zomen en naden, kunnen door de dubbele lagen doek verschillende wisseldiktes op de doekrol ontstaan. Hierdoor kunnen stofspanningen ontstaan met golven tot gevolg.

 

Copyright © hogazon.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Lid Koninklijke metaalunie

Wij doen er alles aan om aan de verwachtingen van onze klant te voldoen door met hen in gesprek te blijven en onze processen blijvend te verbeteren, daarom zijn wij ook lid van de Koninklijke Metaalunie waardoor wij over een professioneel en uitgebreid platform kunnen beschikken om onze werkwijze en producten continu te kunnen optimaliseren.

Romazo

Wij zijn lid van de branchevereniging Romazo Professionals. Een vereniging die zich net als wij inzet voor het creëren van een beter binnenklimaat, een prettiger wooncomfort en het besparen van energie. Voor ons als Romazo Professional in Zonwering zijn kwaliteit en service heel belangrijk. Om dit te garanderen voldoen wij aan de kwaliteitseisen behorende bij deze certificering.

Officieel Smart Solar Shading Advisors bij Hogazon

Wij zijn officieel een 'Smart Solar Shading'-bedrijf. Dé Europese titel voor zonweringspecialisten die zich hebben verdiept in energiebesparende oplossingen en comfort. Door steeds strengere isolatie-eisen als BENG en TO-juli, in combinatie met de zo populaire grote glasoppervlakten in de huidige architectuur, is zonwering niet meer weg te denken in zowel nieuwbouw als bij renovatie. Als Gecertificeerd ‘Smart Solar Shading Advisor” helpen wij u graag verder.